Kuvateksti

Kuvan vesitankki on Uyoman koulun lasten vanhempien ja kyläläisten yhdessä rakentama. Tiilet on valettu, poltettu ja muurattu itse. Muuratussa säiliössä vesi säilyy vähemmin kemikaalein ja pysyy raikkaan viileänä myös auringonpaisteessa.

Vesi Virtaamaan Harambeella on omat Facebook sivut osoitteessa www.facebook.com/Vesi Virtaamaan.

Aihetta käsitellään myös blogissa https://vesivirtaamaan.blogspot.com/

Ajankohtaista Harambeesta!

Harambee etenee hyvää vauhtia. Tavoitteemme kaikkien tankkien rahoituksen keräämiseksi on vielä kesken, mutta teemme työtä sen eteen.

Parhaillaan on rakenteilla tankki nro 2. Siihen on varat saatu ja se valmistuu syksyn 2020 aikana. Tankki nro 3 varten olemme saaneet yhteistyökumppanin. He suorittavat parhaillaan keräystä saadakseen varat tankin rakentamiseen.

Teemme siis työtä saadaksemme varat myös tankki nro 4 ja 5 rakentamiseksi. Tämän hetken arvion mukaan ne tulevat valmistumaan Harambee aikajakson ulkopuolella. Keräyksen viitenumero säilyy muuttumattomana myös Harambeen jälkeen. Niinpä lahjoitukset viitteellä 1520 tulevat myös jatkossa vesitankki -projektiin.

Kiitos kaikille, jotka ovat olleet tukemassa keräystä ja niille jotka haluavat jatkaa tukea, niin, että kaikki tankit saadaan rakennettua!

Harambeen historia

Harambee on kenialainen tapa tehdä asioita yhdessä. Sen kehitti Kenian ensimmäinen pääministeri ja myöhemmin presidentiksi kohonnut Jomo Kenyatta. Maa oli saavuttanut itsenäisyyden ja tulevan kansakunnan rakentamisen vauhdittamiseksi hän innosti kansalaisia toimimaan vapaaehtoisvoimin ja “yhtenä miehenä” antamaan oman panoksensa. Keräystä auttamaan järjestettiin urheilutapahtumia ja kaiken näköisiä ja kokoisia paikallisia tilaisuuksia, joiden tuotto käytettiin kehittyvän kansakunnan hyväksi.

Ilman vettä ei pärjää, piste!

Emme siis ole ensimmäisinä liikkeellä Harambeen kanssa, mutta asiamme on tärkeä. Ei ainoastaan meille vaan monille kenialaisille lapsille nyt ja myöhemmin koulun kasvaessa ja oppilaiden vaihtuessa. Ilman vettä ei pärjää.

Sadevesi tulee ilmaiseksi paikalle!

Koulun rakennusten katoilta talteen kerättävä sadevesi on koulun toiminnan kannalta erittäin tärkeää. Se säästää koulun kustannuksia, sillä muutoin toimintaan tarvittava käyttövesi joudutaan tuomaan paikalle joko polkupyörällä, moottoripyörällä tai säiliöautolla. Riippuen tuotavan veden määrästä. Tuotu vesi maksaa. Paikallisittain erittäin paljon. Käytettävän veden kustannus tulotasoon verrattuna on aivan eri hintaluokassa kuin meillä Suomessa.

Vesi säilötään lisäämällä siihen kemikaaleja

Muuratussa säiliössä vesi säilyy paremmin kuin halvemmassa, teollisesti tuotetussa muovisessa. Muoviset säiliöt ovat mustia, ja aurinko lämmittää veden päivisin paisteellaan. Lämpö edistää bakteeriston kasvua. Muuratussa säiliössä veden lämpötila pysyy alhaisempana. Säilytykseen tarvittavien kemikaalien määrä pysyy myös näin pienempänä. Tuotu vesi sisältää jo valmiiksi veden säilymistä pitkittäviä kemikaaleja aiemman säilytyksen jäljiltä.

Rakennetaan yhdessä!

Rakennetaan vesitankit yhdessä! Yhteinen ponnistus tuottaa suuremman tuloksen ja moninkertaisen jaetun ilon! Kohtuullisella kuukasittaisella lahjoituksella on suuri vaikutus!

Harambeen tilitiedot:

Tuki ja lahjoitustili:
FI82 5789 0620 0203 68 Harambeen viite 1520

Let’s do it together!