Viidenkympin Villitys

Urheillen koulutusta Keniaan!

“Mikä Viidenkympin Villitys”?

Viidenkympin Villitys on kävely Kambitin vammaisille tarkoitetun Disability Care Center -projektin edistämiseksi.

Mikä Kambiti? Mikä KenaFin?

Kambiti sijaitsee valtatien Embu – Nairobi (C71) varrella, jonkin matkaa ennen Magutanon kaupunkia. Suomalaisittain kyläpahanen, mutta tässä kylässä asuu suurempi määrä ihmisiä kuin muutamassa suomalaiskylässä yhteensä. Täällä Kambitissa on toiminut Seed ry:n tukema KenaFin orpokoti.

Orpokoti perustettiin vuonna 2009. Sen toiminnasta on vastannut paikallinen voimanainen Jane Kamau. Alussa koti koostui kymmenkunnasta hylätystä lapsesta, jotka Jane oli ottanut huostaansa. Ajan saatossa lapsimäärä on kasvanut ja tukitoiminta ulottunut orpolasten lisäksi paikallisiin vammaisiin. Aktiivinen avustustoiminta on mahdollistanut orpolasten ala-asteen koulutuksen, terveydenhuollon, ravinnon ja asumisen kulujen kattamisen.

Vuoden 2019 aikana laajentunutta toimintaa varten on perustettu hallitus, joka koostuu paikallisista aktiiveista ja orpokodin jo jättäneistä nuorista.

Orpokodin yhteyteen ollaan nyt rakentamassa vammaisten toimintaa kehittävää Disability Care Center -keskusta. Niiden uusi

yhteinen tontti sijaitsee valtatien varrella. Paikalla johon on helppo tulla myös liikuntarajoitteisen. Tarve keskukselle on suuri. Vammaisten mahdollisuudet kuntoutukseen ja koulutukseen Keniassa ovat vähäiset.

Unelmamme/Tavoitteemme

Yhteistyökumppanimme tarvitsevat rakennusluvan ja varoja aidata alue, sekä suorittaa tarvittavia hankintoja rakentamisen aloittamiseksi vaihe vaiheelta. Huone/rakennus kerrallaan. Ja kuten tähänkin asti, ilman velkavipua!

Unelmiemme keskuksessa on tilat lastenkodin ja vammaistyö -keskuksen toiminnalle. Toimisto, lastenkodin asuntola, kokoontumistila, tila hoitaa, kuntouttaa ja huoltaa vaikeastikin liikuteltavaa henkilöä.

Ja unelma, jota emme uskalla vielä edes lausua ääneen: Oma kaivo!

Me kävelemme ja rohkaisemme sinua tukemaan kävelyämme 0,1€/ km. Pääkävelijän tavoite on kävellä 50km/viikko (tästä juontaa nimi ”Viidenkympin Villitys”) 18.1 – 20.6 välisenä aikana, eli yhteensä 22 viikkoa ja 1.100km. Yhden tukijan panostus olisi kokonaisuudessaan 110€. Tuen voi maksaa esimerkiksi kuukausittain n. 20€ erissä! Toki muullakin summalla saa lähteä tukemaan!

Saavutetut kilometrit ilmoitetaan viikoittain “Urheillen koulutusta Keniaan” Facebook -sivulla.

Seuraa kampanjaamme. Lisätietoa päivitetään Facebook -sivulle viikottain!

www.facebook.com/Urheillen koulutusta Keniaan.