Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

"Education  is the most powerful weapon which you can use to change the World."

Nelson Mandela

Menestystarinoita!

 

Beth Njeri oli yksi Murangan Kenafin lastenkodin kymmenestä lapsesta Seed ry:n alottaessa kodin toiminnan tukemisen. Ensivierailuun sisältyi käynti lähikoulussa jossa Beth opiskeli.

Kysellessämme lasten tulevaisuuden ajatuksia Beth ilmoitti haluavansa tulla poliisiksi. Yhdistyksemme lähettämän koulutusavustuksen myötä hän sai suoritettua peruskoulutuksen. Päämäärätietoisena tyttönä vieläpä erinomaisin arvosanoin ja osallistui sen jälkeen poliisikoulun pääsykokeisiin sijoittuen tuhansista hakijoista ja sadoista hyväksytyistä kymmenen parhaan joukkoon. Nykyään Beth on poliisin virassa.

 

Sellah Mungallah on yhdistyksemme ensimmäinen yksittäinen opiskelija jota olemme tukeneet. Olimme juuri aloittamassa yhdistyksen toimintaa Sellahin tultua tietoisuuteemme yhteistyökumppaneidemme kautta. Sellah, 16v, oli jäänyt orvoksi muutama kuukausi aiemmin ja oli ilman taloudellista tukijaa ja kouluttajaa. Vaarana oli myös hänen joutuminen edesmenneen äitinsä miesystävän kolmanneksi vaimoksi.

Päätimme yhdistyksenä ottaa vastuun Sellahin koulutuksesta ja elämän tarpeista. Järjestimme yhteistyökumppaneidemme avustuksella hänelle mahdollisuuden käydä ylemmän asteen opinnot sisäoppilaitoksessa ja sen jälkeen Masenon yliopistossa, jossa hän luki opettajaksi pääaineinaan kirjallisuus ja englannin kieli.

Nykyään Sellah on onnellisesti naimisissa ja perheeseen kuuluu mukaan Marjo -tytär.

 

Erick Musungu löytyi pellolta muovikassista syntymäpäivänään huhtikuussa 2009. Napanuora oli vielä tallella löytöhetkellä. Painoa pojalle oli päässyt kertymään 1.800g. Kenafin lastenkodin perustaja, Jane Kamau, löysi hänet muokatessaan maata, otti talteen, pesi, ravitsi ja ilmoitti löydöstään viranomaisille, jotka hakivat poikavauvan sairaalahoitoon kolmeksi kuukaudeksi. Sairaalajakson jälkeen poika ”palautettiin löytäjälle”, lupauksin jonkinlaisesta avusta, jos jaksaisi hoitaa tästä eteenpäin...

Seed ry:n kautta Erick on saanut kummivanhemmat, kodin Janen luota, sisaria lastenkodin muista lapsista, ruoan, vaatetuksen ja terveydenhuollon. Nykyään Erick Musungu (Erkki Valkoinen) käy koulua ja on ikäluokkansa menestyneimpiä oppilaita!

 

Vivian Akoth sai tukea opiskeluihinsa ylemmällä asteella Seed ry:n kautta. Vivianin äiti, joka oli yksinhuoltaja, toimi avustavana työntekijänä koulussa. Pieni palkka ei riittänyt koulumaksujen suorittamiseen. Nyt Vivian on saanut opintonsa suoritettua ja päässyt kiinnin omaehtoiseen elämään.

 

Fidel Castro on yksi Yalan Riannas Furaha orpokodin lapsista. Hän tuli orpokotiin sen perustamisvuonna 2005. Hänellä on ollut koko ajan suomalaiset kummivanhemmat. Heidän tuellaan hän on voinut suorittaa alemman ja ylemmän asteen koulutuksen. Seed ry:n avustuksella Fidel käy Kakamegan yliopistoa, sen toista vuosikurssia. Opiskelut johtavat rakennusalan yliopistollisen tutkinnon suorittamiseen.

 

Hellen Wairimu opiskelee parhaillaan ammatillisessa koulutuslaitoksessa ”Kampaaja” -kurssilla. Hän on yksi Kenafin lastenkodin lapsista. Kurssi päättyy kesällä 2018 jonka jälkeen hän siirtyy työelämään. Hellenin haaveena on oman salongin perustaminen.

 

Elisabethin kiinnostus kohdistui vaatetusalalle. Myös Elisabeth on Murangan Kenafin lastenkodin lapsia. Vaatetusalan opinnot ovat nykyään takanapäin ja Elisabeth työskentelee Nairobissa unelma-ammatissaan.