Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

"Education  is the most powerful weapon which you can use to change the World."

Nelson Mandela

Mama Terttu Junior School 

Uyoma sijaitsee Victoria -järven rantamilla Homa Bayn kaupungin vastarannalla. Kylässä avattiin huhtikuun 2018 lopulla Seed ry:n uusi avustuskohde Mama Terttu Junior School. Koulun perustaja Mary ja Ben Ochieng ovat Seed ry:n pitkäaikaiset yhteistyökumppanit ja toimivat molemmat Yalan FSA -koulun hallituksessa, Mary Ocieng sen puheenjohtajana. Heillä molemmilla on takanaan työvuoden koulutuksen parissa ja he edustavat alansa kokeneinta kärkeä.

Alkuun koulu tulee tarjoamaan palvelujaan kylän nuoremmille lapsille, Kenian uudesta opetussuunnitelmasta pudotetuille 3-vuotiaiden ryhmälle ja heidän vanhemmilleen.

Uyoman alue on vähävaraista. Pääasiallinen toimeentulo tulee pienimuotoisesta maanviljelyksestä ja kalastuksesta. Alueen kuivuuden tähden sadot ovat olemattomia ja Victoria -järveen istutettu vesihyasintti puolestaan vaikeuttaa kalastusta. Epäedulliset elinolosuhteet heijastuvat nuoriin perheisiin. MTJS tarjoama valmennus vanhemmille ja terveydenhuolto ja koulutus lapsille tulevat suureen tarpeeseen. 

 

”Child Friendly School”

Molemmat tukemamme koulut, Yalan Furaha Seed Academy ja Uuoman Mama Terttu Junior School ovat nimetty nimikkeellä ”Child Friendly School”. Tämä tarkoittaa, että koulujen johto kiinnittää erityistä huomiota lasten kohteluun, hyvinvointiin, työskentelyolosuhteisiin ja niiden kehittämiseen. Uskomme parempien tulosten syntymiseen kannustavan opettamisen kautta. 

Mama Terttu Junior School, UyomaMama Terttu Junior School, Uyoma