Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

"Education  is the most powerful weapon which you can use to change the World."

Nelson Mandela

Kenafin lastenkoti

Kenafin lastenkoti sijaitsee noin 70km Nairobista koilliseen. Tarkempi paikka on Muranga, Kambiti. Kävimme paikalla ensimmäisen kerran vuonna 2009. Tuolloin Jane Wanjiku Kamau oli majoittanut kotiinsa yhdeksän orpoa lasta aloittaen lastenkodin toiminnan. Olosuhteet olivat surkeat. Vaatteista, lääkkeistä, ruuasta ja puhtaasta vedestä oli pula. Jane pystyi tarjoamaan välttämättömimmän, eli suojan ja asuinpaikan kodittomille lapsille.

Meillä on ollut ilo palata Murangaan kerta toisensa jälkeen ja nähdä apumme vaikutus lastenkotiin. Tarmokkuudella, periksi antamattomuudella ja säännöllisellä kannatuksella on saatu paljon aikaan. Jane ei ole säästellyt itseään edistäessään kodin toimintaa ja sen myötä lasten hyvinvointia. Kaikki kodin lapset saavat avustuksellamme päivittäisen ravinnon, vaatteet ja koulutuksen. Tuellamme kohteeseen on rakennettu lisärakennuksia asumista helpottamaan, hankittu vesitankkeja, porsaita, kanoja, rakennettu allas kasteluvedelle ja hankittu pumppu veden nostamiseksi tontin alapuolella olevasta joesta. Kodin isoimmat tytöt ja pojat, jotka ovat secondary school iässä, saavat tuellamme koulutuksen ylemmällä asteella. Yksi heistä, Beth on jo valmistunut Nairobin poliisiopistosta. Poliisin ammatti oli hänen unelmansa!

Vammaishoidollinen tuki

Kehitämme yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa paikallisten vammaisten hoitoa. Tähtäämme vastuuhenkilöiden kouluttamiseen, ruokaturvan mahdollistamiseen ja jokapäiväisen elämän toimintojen helpottamiseen.