Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

"Education  is the most powerful weapon which you can use to change the World."

Nelson Mandela

Hope Learning Center

Nairobin lähiössä, Kasaranissa, toimiva Hope Learning Centre on kenialaisen Isaac Musembin perustama ja yhdessä paikallisen yhteisön kanssa ylläpitämä koulu. Kasarani on alemman tulotason aluetta. Väestö koostuu paljolti Nairobiin työn perässä muuttaneista nuorista perheistä eri heimojen alueilta. Yksinhuoltajaäitien määrä on suuri.

Hope Learning Center on uskomaton tulos päättäväisyydestä, pitkäjänteisyydestä, yrittäjyydestä ja säästämisestä sekä halusta auttaa muita. Isaac Musembi on ammatiltaan matkaopas ja safariauton kuljettaja. Halu auttaa oman kansan lapsia on innoittanut hänet perustamaan koulun omalle tontilleen - omaan kotiinsa - omilla varoillaan. Hope Learning Center tarjoaa koulutusmahdollisuuden noin  240:lle oppilaalle ja antaa työpaikan 8:lle opettajalle. Olosuhteet eivät ole parhaat mahdolliset, mutta mahdollistavat opetuksen.

Seed ry on tukenut koulua kehittäen sen kouluruokaprojektia. Olemme mahdollistaneet koululounaan kaikille koulun oppilaille. Monet nuorista oppilaista tulevat aamulla kouluun ilman kunnon aamiaista. Mahdollinen päivän ruokailu tapahtuu iltaisin koton, jos silloinkaan. Päivän aikana nautittu lounas antaa energiaa koulutyöskentelyyn ja parantaa oppimistuloksia.

Kouluruokaprojekti on saatu vaiheeseen jossa se kannattaa itse itsensä. Uutena projektina kohteessa on aurinkoenergian hyödyntäminen. Kaikkiin luokkiin saadaan projektin avulla valaistus ja koulutyöskentelyn olosuhteet paranevat. Hanke aloitettiin vuoden 2014 alussa.